Geen nieuws is goed nieuws?

Vaak bekijken we het sollicitatieproces vanuit de werkgever. Hoe kunnen we het proces voor onszelf zo goed mogelijk en vooral zo makkelijk mogelijk vormgeven. In de huidige krappe arbeidsmarkt kan dit voor problemen zorgen. Zeker omdat goede ervaringen van kandidaten ons in de toekomst verder kunnen helpen. Hoe werkt dat en wat heeft de zogenaamde “candidate experience” hier mee te maken? Eén negatieve ervaring weegt zwaarder dan tien goede ervaringen. Bijna de helft van de sollicitanten ontvangt geen antwoord wanneer zij solliciteren. Zelfs als er wel antwoord wordt gegeven, dan voelt de kandidaat vaak afstand. Dat komt soms doordat de wachttijd te lang is, maar vaak ook omdat de reactie niet persoonlijk is. Zo’n slechte ervaring straalt af op jouw organisatie. We weten allemaal dat slechte ervaringen vaker worden gedeeld dan goede.

Hoe dan, kunnen we die slechte ervaringen voorkomen en misschien wel zorgen voor positieve feedback?

Goede communicatie is key. Maar communicatie kost tijd en we hebben juist minder tijd en willen graag procedures makkelijker en vooral korter maken.

Bij zelfwerven.nl ligt de focus niet alleen bij de werkgever maar juist ook bij de kandidaat. Hoe maken we het sollicitatieproces zo makkelijk mogelijk en geven we sollicitanten een goed gevoel over de procedure.  Voor jou hebben we het systeem zo gemaakt dat je in één opslag alle correspondentie, afspraken en cv’s ziet. Voor kandidaten is er een automatisch bericht voor elke stap van het traject. Jij kunt dat persoonlijk maken door middel van het instellen van jouw eigen mailsjablonen. Geen inspiratie? Geen probleem we hebben al een paar mooie voorbeelden voor je klaargezet. Zo onderhoud jij goed contact met je kandidaten en blijft geen enkele mail/afspraak of vraag onbeantwoord.

Chat openen
1
Kun je alles vinden?
Hallo, heb je nog vragen?

Als je wilt kan ik je persoonlijk adviseren via WhatsApp. Ik help je graag.

Groet!
Het zelfwerven team