ATS

ATS (Applicant Tracking System) is een zelflerend systeem dat gebruik maakt van algoritmes. Het is gemaakt om cv’s te scannen op specifieke trefwoorden en zinsdelen, zodat het zoekt naar bepaalde kwalificaties, zoals ervaring, opleiding en/of technische vaardigheden. Daarnaast hebben veel van deze programma’s een administratie systeem waardoor je jouw sollicitatieprocedure te versimpelen. Je kunt daardoor (veel) reacties snel verwerken, sorteren en organiseren. Een bijkomend voordeel is dat je alle kandidaten beoordeelt op basis van dezelfde kwalificaties en vereisten. Voor kandidaten is het solliciteren en de communicatie rond een werving en selectietraject veel eenvoudiger geworden (bijvoorbeeld omdat er automatische updates kunnen worden gestuurd). Hierdoor wordt de algehele kandidatenervaring verbeterd.

Er zijn ook wat nadelen aan ATS. Het werkt namelijk alleen sneller als je veel reacties krijgt op je advertentie en dat is in deze tijd van schaarste op de arbeidsmarkt, niet vaak het geval. Nog een nadeel is dat je een goede kandidaat kan missen als deze andere termen gebruikt op zijn/haar cv. ATS is ook duur in aanschaf en door de ingewikkelde implementatie en het onderhoud, vooral voor kleinere en middelgrote bedrijven.

Zelfwerven.nl is een kandidaat volgsysteem en dat werkt anders. Werving en selectie blijft bij ons echt mensenwerk. Alles wat makkelijker kan, dat hebben we daadwerkelijk vereenvoudigd. De procedure is helemaal geautomatiseerd, zonder dat jij de controle kwijtraakt. Je bepaalt zelf, eventueel samen met collega’s, welke kandidaten je wel en niet wilt uitnodigen. Kandidaten mogen zelf kiezen wanneer ze bij jou op gesprek willen komen, natuurlijk wel in de door jou opgegeven tijdsloten. We hebben sjablonen voor gemaakt voor alle mails die je gedurende het traject moet versturen met standaard teksten daarin. Een ontvangstbevestiging, een mail voor het plannen van afspraken, voor uitnodigingen en voor en het afschrijven van kandidaten. Natuurlijk kan je al deze mails aanpassen aan jouw persoonlijke voorkeuren.

Bij zelfwerven.nl draait alles om de mensen. We maken elke werving en selectie procedure voor jou zo makkelijk mogelijk.

Probeer het nu zelf uit en deel je ervaring.

Chat openen
1
Kun je alles vinden?
Hallo, heb je nog vragen?

Als je wilt kan ik je persoonlijk adviseren via WhatsApp. Ik help je graag.

Groet!
Het zelfwerven team